
Kuzu etlerinin üzerine 2 bardak sıcak su koyun ve bir taşım kaynatarak etin köpüğünü alın. Tencerenin kapağını yarım kapatarak 10 dakika pişirin. Enginarları 10 dakika limonlu suda haşlayın ve süzün. Zeytinyağını tencereye dökün enginarları yerleştirin. Enginarların üzerine etleri, iri doğranmış havuçları ve taze baharatları koyun. 2 bardak kaynar su ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika etler ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz serpin. Terbiye için gerekli malzemeleri çırpın. Hazırlamış olduğunuz enginar yemeğinin üzerine gezdirin.
Malzemeler
1 paket Feast Bayrampaşa Enginarı
300 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
2 adet iri doğranmış havuç
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
2 bardak su
½ çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Enginarın Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 kepçe enginarın pişme suyu
Yapılışı
- Kuzu etlerinin üzerine 2 bardak sıcak su koyun ve bir taşım kaynatarak etin köpüğünü alın. Tencerenin kapağını yarım kapatarak 10 dakika pişirin.
- Enginarları 10 dakika limonlu suda haşlayın ve süzün. Zeytinyağını tencereye dökün enginarları yerleştirin. Enginarların üzerine etleri, iri doğranmış havuçları ve taze baharatları koyun. 2 bardak kaynar su ilave edin.
- Orta ateşte yaklaşık 30 dakika etler ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz serpin.
- Terbiye için gerekli malzemeleri çırpın. Hazırlamış olduğunuz enginar yemeğinin üzerine gezdirin.