Taze soğan, nane ve dereotunu ince doğrayın, bir kaseye alın. Ispanağı çözün fazla suyunu sıkın. Soğanlara ilave edin. Yumurta, un, karabiber ve tuz ekleyin, bir tahta kaşık ile iyice karıştırın. İzmir tulum peynirini küçük küpler halinde doğrayıp ilave edin. Tavaya yağ koyun. Hazırladığınız mücver harcından 1 kaşık alın ve yağa bırakın. Kaşığın sırtı ile hafifçe bastırarak yayvanlaştırın. Ters düz ederek kızartın.
Malzemeler
½ paket Feast Ispanak
1 su bardağı Feast Bezelye
4 adet taze soğan
½ demet taze nane
½ demet dereotu
100 g İzmir tulumu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
Zeytinyağı
Yapılışı
- Taze soğan, nane ve dereotunu ince doğrayın, bir kaseye alın.
- Ispanağı çözün fazla suyunu sıkın. Soğanlara ilave edin. Yumurta, un, karabiber ve tuz ekleyin, bir tahta kaşık ile iyice karıştırın. İzmir tulum peynirini küçük küpler halinde doğrayıp ilave edin.
- Tavaya yağ koyun.
- Hazırladığınız mücver harcından 1 kaşık alın ve yağa bırakın. Kaşığın sırtı ile hafifçe bastırarak yayvanlaştırın. Ters düz ederek kızartın.
