Kuzu etini 2 bardak sıcak su ile 15 dakika haşlayın. Haşlama suyundan bir bardak ayırarak eti süzün. Güveç tenceresini ocağa koyun, ısınması için beş dakika bekleyin. Zeytinyağını, salçayı ve sarımsakları tencereye koyun kavurun kuzu etini ve sebzeleri güveç tenceresine ekleyin. 1 su bardağı et suyunu dökün ve tuz ekleyin.Pul biber ve taze kekik yapraklarını en üste koyun. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Malzemeler
1 paket Feast Sebze Güveç Karışımı
500 gr orta yağlı kuşbaşı kuzu eti
½ yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
4 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Taze kekik
1 su bardağı et suyu
Yapılışı
- Kuzu etini 2 bardak sıcak su ile 15 dakika haşlayın. Haşlama suyundan bir bardak ayırarak eti süzün.
- Güveç tenceresini ocağa koyun, ısınması için beş dakika bekleyin. Zeytinyağını, salçayı ve sarımsakları tencereye koyun kavurun kuzu etini ve sebzeleri güveç tenceresine ekleyin. 1 su bardağı et suyunu dökün ve tuz ekleyin.Pul biber ve taze kekik yapraklarını en üste koyun.
- Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
